EVOCATIE SINT-DENIJS IN ’14 -’18

0

geplaatst op 30 augustus 2015 door Guido

Geregeld schenkt de werking van het Davidsfonds aandacht aan onze (algemene én plaatselijke) geschiedenis. De lokale afdelingen willen dan ook tot de thans lopende herdenking van ‘den Grooten Oorlog’ hun steentje bijdragen. DF Sint-Denijs/Moen blijft allerminst achterwege.

 

Bestuurslid Robert Santy, in 2014 samen met Jan en Giovan Deloof mede-auteur van In Etappengebied 14-18 in Zwevegem, heeft sindsdien verder opzoekingswerk verricht over ‘Sint-Denijs vóór, tijdens en na WO I’. De resultaten daarvan heeft hij nu m.m.v. Filip Santy en Jan Reynaert verwerkt in een boeiende powerpointpresentatie, die hij u graag zal voorstellen. In een avondvullend programma waarbij zijn beeld- en woordmateriaal wordt afgewisseld en verlevendigd met een optreden van de toneelgroep Klakkeboem. Vier acteurs brengen dan diverse gedramatiseerde fragmenten uit het boek In Etappengebied.

 

Wat men soms vergeet of nog niet weet, zal rijkelijk geïllustreerd worden: dat Sint-Denijs en omgeving het gedurende de Scheldeslag een drietal weken (oktober-november 1918) bijzonder zwaar te verduren kregen. Onder de hevige beschietingen leed het dorp, dat in de frontlijn lag, heel veel schade en er waren ook dodelijke slachtoffers te betreuren. Het duurde maanden vooraleer al het puin opgeruimd raakte, want er waren nogal wat woningen deels of zelfs helemaal ingestort.

 

Sint-Denijs in’14 -’18 wordt een evocatief tweeluik, verzorgd door Robert én de Klakkeboemers Kurt, Vincent, Bieke en Griet. U kunt het beleven op vrijdag 18 september in het O.C. Ter Streye Sint-Denijs.

Organisatie: DAVIDSFONDS Sint-Denijs/Moen.

Aanvangsuur: 19.30 u.

Leden: 5 euro / Niet-leden: 8 euro.uitnodiging Sint Denijs in 14 18 affiche en flyeruitnodiging Sint Denijs in 14 18 affiche en flyer


0 reacties »

Geef een reactie